dudak dolgusu slider

Dudak Dolgusu

Işık Dolgusu – Yüz Dolgusu

Dolgu sorunlu olan bölgeleri, özellikle yüz bölgesindeki sorunları gidermek ve daha estetik bir görüntü elde etmek için dolgu işlemi uygulanabilmektedir. Cilt dolgusu yüz, dudak ve gözaltı olmak üzere üç ana bölgeye yapılabilmektedir.

Dudak dolgusu dudakların daha dolgun gözükmesini, dudakların ön plana çıkmasını, alt ve üst dudakların daha orantılı durmasını sağlamaktadır. Yüz dolgusu ise kaş ve çevresine, göz çevresine, yanaklara, elmacık kemiklerine, burun ucu ve kenarlarına yapılabileceği gibi çene ve kaz ayaklarına da uygulanabilmektedir. Cilt dolgusu işlemleri alanında  kişiler tarafından, özel ilaçlar kullanılarak yapılması gereken ciddi işlemlerdir.

Bakışınız Yüzünüzü Aydınlatsın

Gözaltındaki morluklar yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkabileceği gibi genetik faktörlerden dolayı da erken zamanda oluşabilmektedir. Gözaltı halkaları ve morlukları, genç kadınları dahi olduğundan daha yaşlı gösterebilmektedir. Ancak gözaltı morlukları, göz çevresi kırışıklıkları ve gözaltı halkaları kaderiniz değil! Uzman doktorumuz tarafından profesyonel yöntemlerle gerçekleştirilen ışık dolgusu uygulaması ile gözaltı ve göz çevresindeki sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Tıpkı dudak dolgu uygulamasında olduğu gibi ışık dolgusunda da bu işlem için geliştirilmiş özel dolgu ve oto dolgular kullanılmaktadır. Gözaltına aydınlık vermesiyle birlikte sorunlarınızı da çözüme kavuşturacak yöntem ve diğer tüm uygulamalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için, ile irtibata geçebilirsiniz.

1-Dolgu neden yapılır?
Enjekte edilebilir dolgu maddeleri, yaşlanmanın etkilerini tersine çevirmek ve daha dinamik yüz özellikleri oluşturmak için yaygın olarak kullanılır. Yüz ve vücuttaki ince ve derin çizgilenmeleri , çukurlukları yok etmek, yara izlerini yok etmek, dudaklara ve yanaklara dolgunluk vermek için yapılır.

2-Dolgu hangi bölgelere uygulanır?
Yüzde alın, göz altı, şakak, çene, boyun, burun kenarlarından dudaklara kadar uzanan nazolabial çizgiler, dudak, yanak, elmacık, kaş arası gibi bölgelere uygulanır. Vücutta herhangi bir nedenle oluşan doku kayıpları ve çöküklüklerde, popo ve meme büyültme , vücut biçimlendirme için uygulanır.

3-Dolgu ne kadar süre ile kalıcıdır?
Hyalüronik asit içeren dolgular 9 ay ile 18 ay süre ile kalıcılığını korur. Ömür boyu kalıcılığını koruyan dolgular da vardır ancak da az tercih edilmektedir.

4-Dolgu acı veren bir uygulama mıdır?
Dolgu lokal anestezik krem kullanılarak uygulandığı için acı veren bir prosedür değildir.

5-Dolgunun içeriği hangi maddedir?
Geçici-Emilebilir Dolgu içeriklerinde; Kollajen, Hyaluranik Asit, Kalsiyum Hidroksiapatit Poli-L-laktik asit (PLLA) gibi maddeler bulunurken Kalıcı-Emilemez Dolgu içeriklerinde; Polimetilmetakrilat (PMMA), Polyalkylimide Polimeri Slikon maddeler kullanılmaktadır. En sık kullanılan dolgular geçici-emilebilir dolgulardır. Bunlar arasında en yaygın içeriği hyalüronik asit denilen madde oluşturmaktadır. Kalıcı emilemez dolgular ise pek tercih edilmeyen dolgu çeşitleridir.

6-Dolgu her yaşta yaptırılabilir mi?
Dolgu ihtiyaç olduğunda 18 yaşından itibaren her yaşta yaptırılabilir.

7-Dolgunun zararı var mıdır?
Geçici-emilebilir dolgular özellikle yapıtaşı hyalüronik asit olan dolguların zararı yoktur. Ancak doğru teknik ve uygulama yapacak hekimler tercih edilmezse çeşitli komplikasyonlar gözlenebilir. Bu nedenle bu gibi işlemler için alanında uzman hekimler ve tam donanımlı merkezler tercih edilmelidir.

8-Dolgu prosedürü ne kadar sürer?
Dolgu prosedürü 15-30 dakika sürer.

9- Dolgu prosedürü sonrası şişlik ve morluk oluşur mu?
Kanamaya meyilli bir cilt değilse, morluk oluşmaz. Bazen ince bir kılcal damara denk geldiği zaman 1 hafta 10 gün içerisinde geçebilen ufak morluklar oluşabilir. Uygulama bölgesine bağlı olarak bir miktar şişlik oluşabilir. Soğuk kompres ile şişlik azaltılır.

10-Dolgu uygulaması sonrası görünüm doğal olur mu?
Yüz dolguları akışkanlıkları vasıtası ile cilt altına basitçe yerleşir, mimik hareketlerine ahenk sağlar, dışarıdan fark edilecek renk değişikliği oluşmaz ve böylelikle doğal bir görünüm olur.

Deri ve deri altı dokularda çeşitli nedenlerle (genetik, yaş, güneş, sigara, alkol, gerilim v.b.) kollajen, elastin hyalüronik asit yapısı bozulmaya başlar ya da üretimi azalır. Yapı bozulması ya da üretim azalmasına paralel olarak ciltte çöküntü ve kırışıklıklar meydana gelmektedir. Yaşlı ve yorgun görülmemize yol açan kırışıklıklardan kurtulmak için eksilen ya da yıpranan maddeler enjeksiyon tekniği ile yerine konabilmektedir. Dolgu amaçlı kullanılan maddelerin bazıları şunlardır: Kolejen dolgular, hiyalüronik asit dolgular, insan kaynaklı kolejen dolgular, otolog yağ dolguları ve çeşitli sentetik dolgu gereçleri olarak sıralanbilir. Dolgu gereç seçiminde kişinin ihtiyacı doğrultusunda (hasta ve hekim kararı ile) seçim yapılmalıdır. Başlıca dolgu yapılan yerler; Yüz kırışıklıkları, dudak kalınlaştırma, yüzdeki çöküntülerin giderilmesi v.b.’dir.

Not: Bu web sitesindeki Tüm bilgilendirme ve materyaller Herhangi bir hastalığa teşhis veya tedavi etmek için tasarlanmamıştır,
Profesyonel Tıbbi Tavsiye İçin Kaynak Olarak Kullanılmamalıdır. Bu Sitedeki Bilgiler Sağlık Bakanlığı Tarafından Değerlendirilmemiştir.